Project: Basis Voor Beter.

Het Palet is doet alle vele jaren mee aan het project Basis voor Beter, waarin de scholen de mogelijkheid krijgen om een film te maken onder leiding docenten van het RICK.

De leerlingen krijgen  op een uitdagende manier de kans om zelf een film te bedenken, te spelen en op te nemen. Zij ervaren dus zelf wat erbij komt kijken om een filmpje maken van een lengte van ca. 3 minuten.  De montage wordt gedaan door de docenten van het RICK. Termen als: regisseur, clipboard, storyboard, still,  en close up  krijgen op een leuke manier invulling.
In totaal zijn er 5 werkmomenten gepland, waarin de hele film wordt voorbereid en in mei is dan de hele dag filmdag.
In het schooljaar 2017-2018 doet de groep van meester Ben en meester Albert al voor de derde keer mee.

De films van afgelopen jaren op een rij.

2017: "Palet got Talent"

2016:  "Een kleurrijke school"

2015: "Het Palet leeft gezond"

2014 : "Wees zuinig met de wereld om je heen"  (1e prijs)

2013: "Laat iedereen in zijn eigen waarde"  (1e prijs)

2011:  " "Vervuil de wereld niet, we hebben er maar één!"